Powered By Blogger

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

330. kuppi



Pupunpehmeä lasku töihin...

Sairaspäivien jälkeen (ja hyvin valvotun yön jälkeen) oli töihin meno vasta puolilta päivin. Aamulla oli aikaa nauttia terveestä olosta, kirjasta, leffasta ja kupillisesta kahvia

Sain viimein luettua loppuun Ei millään pahalla. Ei millään pahalla, mutta loppu oli vaikeaa... Tarina ei vaan tuntunut etenevän, paitsi sitten suunnilleen viimeisillä 30 sivulla.



Katseluun otin yhden uusista joululeffahankinnoistani: Joulupupu (The Christmas Bunny). Osittain näin leffan jo viime jouluaattona, kun se tuli Neloselta nimellä Tyttö ja jänis (se mikään jänis oo...)



Alussa avautuu rauhallinen talvinen maisema maaseudulta. Lumi on jo peitellyt pellot ja pientareet talvilepoon. Siitä sitten hypätään autoon, joka kuljettaa nuorta Juliaa (Sophie Bolen) kohti uutta sijaiskotia, sillä oma äiti on ajautunut huumeiden avustuksella toivottomaan tilaan, eikä kykene enää tyttärestään huolehtimaan. Sijaiskoti ei ole Julian ensimmäinen, vaan jo kolmas puolen vuoden sisällä. Nuoresta iästään huolimatta kolhuja on ehtinyt kertymään jo vähintään riittävästi.

Tässä olivatkin muuten ainoat lumimaisemat, mitä tänään näin: kaikki kaunis lumi on sulanut pois...


Rauhallisella maaseudulla kolmihenkinen perhe odottelee uutta tulokasta. Innokkaimmin tyttöä kaipailee perheen äiti Patti (Madeline Vail), isä Scott (Colby French) on ilmeisesti lähinnä taipunut vaimon tahtoon tässä asiassa. Kun auto viimein kaartaa pihaan, niin Sophien ei tee mieli paljon jutella.

Tyttö pysyy harvasanaisena ja viettää aikaansa mieluiten yksin vanhaa jatkuvasti mukana kulkevaa kanivideota katsellen. Margery Williamsin rakastettuun ja arvostettuun The Velveteen Rabbit -lastenkirjaan perustuva video pyöriikin kerta kerran jälkeen, mikä rajoittaa perheen pojan televisioaikaa pahemman kerran...

Minunkin hyllystäni Williamsin SAMETTIPUPU löytyy kirjana :)


Kirjassa Samettipupu saapuu taloon joululahjana...


Elokuvan tapahtumissa joululla on hyvin pieni osuus.  Perhekuviot ja eläinten kohtelu ovat keskiössä. Kevyttä jouluista katseltavaa hakeville The Christmas Bunny ei ainakaan ensimmäisten suositeltavien elokuvien joukkoon kuulu, sillä se tosiaan sisältää keskimääräistä suuremman annoksen sitä raskaampaa taakkaa.

Mutta en kitise: ihan kelvollinen perheleffa on kyseessä.

********************************************************

No, tuli keskipäivä. Kului työpäivä. Saapui iltapäivä. 

Illalla pääsin vähän ennakkoon adventtia aloittamaan tunnelmallisessa adventin iltakirkossa yhdessä sähköttömässä ja lämmittämättömässä riihikirkossa. Tunnelma oli kohdallaan, kun hengitys höyryten lauloimme Maa on niin kaunis...





Riihikirkossa lämmiteltiin glögillä, kirkkokahvit join kotona!


2 kommenttia:

  1. Tunnelma huokui tänne kotisohvalle asti....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvalla toivottavasti tarkeni ilman toppahousuja. Mutta mukava, että tunnelma välittyi!

      Poista